Google börjar med att sälja domäner på internet

Google är den populäraste sökmotorn på internet, men har även andra bra tjänster som används av miljontals människor runt om i hela världen. Några av Googles tjänster är:

Gmail (epost)
Chrome (webbläsare)
Adsense (annonsprogram)
Google Apps (komplett för företag och organisationer med dokumenthanterare, epost, kontakter osv under egen domän)
Drive (lagring i molnet)
Google+ (Social plattform)
Youtube (ladda upp och se videoklipp)
Och mycket mer…

Nu har Google börjat få upp ett intresse för domänförsäljning. Internet är ju egentligen uppbyggt på domäner, hemsidor som ligger på webbservrar runt om i världen. En domän kan man köpa för en hundralapp per år från en återförsäljare.

Det var under sommaren som Google öppnade upp sin nya domäntjänst för inbjudna användare. Vilka domäner som man ska sälja är inte helt klart än, vi vet inte om de svenska toppdomänerna kommer att finnas med från början. Idag finns det väldigt få aktörer i Sverige som är bra på domänhanteringen, många har långsamma och krångliga kontrollpaneler. Har man flera hundra domännamn så kan administrationen av dessa bli ganska jobbigt att hantera.

Så, vi hoppas att Google skapar en bra, säker och enkel plattform där man kan administrera mer än ett fåtal domäner. Det största problemet som många domänägare har är att hålla reda på när en domän går ut, oftast använder man tredjepartsprogram för detta men det vore fantastiskt om Google hittade på ett bra sätt att säkra sina domäner, kanske ett bättre varningssystem eller liknande.

Mer information finns här https://domains.google.com/about/

Vi kommer att testa tjänsten så snart den blir tillgänglig.