Spotify lanserar nytt Spotify-Family erbjudande

Nu lanserar Spotify en ny typ av abonnemang, eller vi kanske ska säga en nygammal. I den hårda konkurrensen mellan Spotify och Google, som uppstått efter Googles lansering av Google Play Music vilken har allt som Spotify redan hade och samtidigt konkurrerar på det breda planet med Apple iTunes om försäljning av enstaka låtar. En kombination som verkar lyckas bra, och vi får lyssna på Google själva.

I vilket fall så måste alla utvecklas och erbjuda nya möjligheter till sina kunder, både nya och till dem de redan har. Spotify kommer nu med ett så kallat Spotify-Family abonnemang. Både som tidigare kund, och ett redan registrerat konto och som ny kund hos Spotify kan du dra nytta av detta erbjudande.

Erbjudandet bygger på att alla medlemmar i familjen ska ha ett eget Spotify-konto, där de kan ha sin egen sparade musik, uppspelning och inloggning. Detta kommer att lanseras genom att ge rabatter till ytterligare familjemedlemmar. Istället för att betala 99 kronor per månad så kommer varje extra familjekonto att säljas för halva priset. Alla kostnader för extra konton i Spotify-Family belastas det nuvarande huvudkontot.

Varför, och hur detta kommer att fungera kan vi fråga oss. Enligt Spotify är det en bra idé, och vad kunderna tycker kommer vi snart att bli varse om. Tidigare hade Spotify genom ett samarbete med Telia ett liknande erbjudande där alla i familjen, upp till fem konton, kunde få ett eget konto för bara 199 kronor. Dock var det en fast summa oberoende av om det bara tecknades en extra person i familjen. Med nuvarande erbjudande från Spotify så kan det bli 50 kronor billigare genom att bara teckna en extra familjemedlem.