Vilken tjänst kommer att bli Spotify-dödaren?

I Sverige så dominerar Spotify den svenska marknaden, hela 70% av skivbolagens intäkter går in via Spotify. Men nu får jätten konkurrens av det Franska bolaget Deezer som dominerar marknaden i Frankrike och i de södra delarna av Sydamerika. Bolaget säger sig vilja satsa stort på den svenska marknaden då dels musikindustrin är väldigt stark i Sverige samt att vi redan är vana och vet vad streamad musik är för något.

Sedan tidigare har Spotify konkurrens från det norskägda streaming bolaget WIMP som i år har bytt namn till Tidal. Det ska vara en än mer bättre sidan än WIMP och har väldigt mycket nyheter och uppdateringar också andvänds ny, mer komplicerad softvara än innan. Deras service är likt Spotifys tillgänglig både i mobiler och på datorer och är väldigt lätt att använda men har en annan utformning som vissa tycker är bättre än Spotify.

Senaste konkurrenten till Spotify är jätten google senste satsning. Google music, här kan du likt Spotify söka musik bland miljontals låtar samt välja radiokanaler efter smak och tycke. Google lockar nya användare genom att erbjuda en gratis prova på månad för att se om man gillar tjänsten, efter prövomånaden så kommer det att kosta 99 kr/ månad.
Spotify har varit en del i blåsväder det senaste året då flera artister valt att bojkotta jätten på grund av dåliga villkor. Flera har gått ut med att de istället kommer att gå till Jay C nyköpta streamingtjänst Tidal. Artister som Kanye west, Madonna och Daft punk har gått ut med att de ska lämna Spotify och gå till Tidal istället. Taylor Swift gjorde stora rubriker när hon annonserade att hon skulle lämna Spotify och ryktena säger att flera kommer att följa hennes fotspår.