Om man inte är omringad av andra företagare och entreprenörer är det svårt att hämta ny inspiration och kraft genom att höra på andra erfarenheter och råd. Därför är böcker ett otroligt bra alternativ när det kommer till att hämta ny fakta och kunskap. Dessa boktips passar bra till både nya och gamla företagare.

Böckerna är blandade med biografier, fakta och andra berättelser. Men de har en sak gemensamt, att de kommer att hjälpa dig bli en bättre företagare.

Björn Lundéns Prissättning

http://www.bokus.com/bok/9789170278259/prissattning-praktisk-handbok/

Björn Lundens Information är en väldigt bra källa till företagande. Det spelar ingen roll vilket företag man driver, man kan få användning för böckerna ändå. Här får man lite insikt i den svåra konsten att sätta priser. Hur räknar man fram det optimala priset för en produkt eller tjänst? Boken innehåller många praktiska räkneexempel. Den kostar omkring 400 kr.

Björn Lundéns Förhandlingsteknik

http://www.bokus.com/bok/9789170276361/forhandlingsteknik/

Boken innehåller många råd och tips om förhandlingsteknik och taktik. Även om du inte kommer att arbeta med försäljning direkt så kan det vara bra att känna till olika sätta att handskas med förhandlingar. Boken är speciellt utformad till verkställande direktörer, försäljningschefer, försäljare, inköpare, administrativa chefer. Den kostar ca: 300 kr.

Andreas Carlsson – Live to win: Låtarna som skrev mitt liv

http://www.bokus.com/bok/9789113026800/live-to-win-latarna-som-skrev-mitt-liv/

Han var och är en av världens bästa låtskrivare som har jobbat med stora artister som Céline Dion, Bon Jovi och Britney Spears. Det är en biografi om hans liv, hans kamp till toppen. Det var inte lätt alla gånger. Det är en självutlämnande bok som inspirerar. Den har fått många goda lovord från läsare i hela Sverige. Det är en bok som verkligen rekommenderas. Boken kostar 167 kr.

Chrush it av Gary Vaynerchuk

http://www.bokus.com/bok/9780062295026/crush-it/

En succébok av den minst sagt energiske amerikanen Gary Vaynerchuk. Han har genom åren arbetat upp en miljonindustri med att sälja vin. I denna bok så kommer att inspirera dig till att sätta igång och göra pengar på det du älskar. Att tjäna på din passion. Han lär ut hur man ska hantera sin passion, hur sociala medier kan lyfta din verksamhet och hur man kan tjäna på att vara en öppen person. Chrush it av Gary Vaynerchuk är ett väldigt bra lästips. Tyvärr finns boken endast på engelska. Den kostar 116 kr.

Vem snodde osten (Who moved my cheese?) av Spencer Johnson

http://www.bokus.com/bok/9789189250437/vem-snodde-osten/

Här kommer ett lite annorlunda tips, men det är ett boktips som har används av kommuner och landsting i hela Sverige. En bok som ska hjälpa dig att förändra ditt tankesätt. Boken handlar om hur vi kan hantera förändringar i våra liv. Hur vi ska agera saker som gör oss rädda och osäkra. Många som råkar ut för stora förändringar i livet blir rädda för man har ingen kontroll över det, eller man vet inte vad som kommer att hända.

Boken har ett ganska enkelt upplägg men kan ändå vara ett steg i en vändning i livet. Den är bara 92 sidor, inte så tung med andra ord. Det går att läsa den på en eller två tillfällen. Boken kostar 230 kr.

Bokens innehåll och lärdomar går att applicera både på jobbet och i privatlivet.